viernes, 8 de julio de 2011

Març_activitat_Institut: Sortida planta incineradora




La incineració és una tècnica pel tractament d'una gran varietat de residus. La incineració de residus junt amb altres tractaments a alta temperatura formen part del que es coneix com a tractament tèrmic de residus. Al seu torn, les tècniques de tractament tèrmic són una part d'un sistema complex de tractaments que en el seu conjunt gestiona l'amplia gama de residus produïts per la societat.
Incinerar vol dir reduir a cendres, o dit amb altres mots que els materials combustibles s'han cremat completament. Es tracta d'una reacció química de combustió, en la qual l'element combustible són els residus i l'element oxidant l'oxigen. En general els residus estan constituïts de materials molt heterogenis, essencialment substancies orgàniques, minerals, metalls i aigua. Durant la incineració es produeixen d'una part els gasos o fums de combustió, que contenen partícules sòlides en suspensió i són vectors de la major part de l'energia alliberada durant la reacció exotèrmica de combustió, i d'altre les cendres.
La incineració és pot emprar com a tractament principalment en els següents tipus de residus:
  • Residus sòlids urbans (sense tractament previ)
  • Residus sòlids urbans prèviament tractats (per ex. fraccions seleccionades, triturades, RDF (Refused derived fuel, combustible derivat de deixalles).
  • Residus industrials no perillosos i embolcalls
  • Residus perillosos
  • Fangs residuals
  • Residus hospitalaris
Els incineradors i les plantes d'incineració es dissenyen per poder tractar un tipus o una gama determinada de residus.
L'objectiu d'incinerar els residus és de reduir el seu volum i risc i alhora de capturar o destruir les substàncies les substàncies potencialment nocives que poguessin ésser emeses durant la incineració. La incineració també permet recuperar energia, minerals i/o el contingut químic de certes fraccions de residus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario