miércoles, 6 de julio de 2011

Febrer_Activitat_Institut: Joc gegant de l'oca



Us caldrà un bon munt de cartrons. Retalleu-los en rectangles d’aproximadament 30x20 cm, que seran les caselles de l’oca (n’hi ha unes 60). Cada rectangle el decorarem amb dibuixos variats, però n’hi haurà 12 que seran les oques (“De oca a oca, y tiro por que me toca”, et fa saltar d’una oca a la següent, i tornes a tirar). També penseu a dibuixar 2 daus (“De dado a dado, y tiro por que me ha tocado”, et pot fer anar endavant o endarrera), 2 ponts (“De puente a puente, y tiro porque me lleva la corriente”, també pots anar endavant o endarrera), 1 calavera (és la mort, tornes a començar), 1 presó, 1 pou i 1 posada (aquestes tres et fan perdre un torn).
Per comoditat, convé que numereu totes les caselles en l’ordre que voleu que vagin.
El dau el fareu amb una capsa de forma aproximadament quadrada. Folreu-la amb paper blanc i pinteu els punts en negre.
Les fitxes es fan a partir d’ampolles de plàstic d’aigua mineral o de refresc. Ompliu-les d’aigua, afegiu-ne unes gotes de pintura, tapeu-les, i remeneu bé. L’aigua quedarà tenyida de color. Heu de fer fitxes amb colors diferents, tantes com grups hagin de participar en el joc. Possibles combinacions de colors per tenyir l’aigua:
  1. Negre
  2. Blanc
  3. Vermell
  4. Groc
  5. Blau
  6. Taronja (vermell + groc)
  7. Verd (blau + groc)
  8. Lila (vermell + blau)
  9. Marró (vermell + negre)
  10. Rosa (vermell + blanc)
  11. Gris (blanc + negre)
A l’hora de jugar, dividiu la unitat en petits grups. L’ordre de sortida es determina amb una tirada de daus, o bé amb una carrera, o bé encertant preguntes. Prepareu-vos unes quantes proves, perquè a cada casella que caiguin el grup n’haurà de superar una (excepte a les caselles especials).

No hay comentarios:

Publicar un comentario